Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші вшанували Героїв Небесної сотні (ФОТО)

Переглядів: 1461


Калушани третю річницю Революції гідності відзначили пішою ходою від меморіального знака Герою Небесної сотні Ігорю Дмитріву до пам'ятного знака Героям Небесної сотні та вічем-реквіємом «За чисті душі, що злетіли в небо».


До пішої ходи вулицями міста долучилися сотні калушан. Чимало краян зібралося і біля пам'ятника Роману Шухевичу на вул. Сівецькій, де проходило віче. Вшанувати пам'ять всіх українців, які загинули в Києві на Майдані, а також нашого краянина Ігоря Дмитріва прийшли духовенство, молодь, влада та небайдужі калушани.


Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі. Тож саме за неї та тих героїв, які віддали свої життя за волю України, й відправили панахиду пам'яті священики. Отець Федір Мороз також нагородив відзнакою Філарета «За жертовність і любов до України» трьох калушан.

 

77733

 

77734

 


Поетичним словом, спогадами про цю трагічну сторінку історії вшанували полеглих героїв працівники культури міста та присутні. Як і три роки тому звучало журливе «Пливе кача», палахкотіли свічки і дрова в металевих бочках, які символізували Майдан.


Шану і повагу тим, хто боровся і бореться за Україну, висловив міський голова Ігор Матвійчук.


Інші виступаючі, зокрема брат Ігоря Дмитріва Микола та депутат Верховної Ради 3 і 4 скликань Євген Гірник з прикрістю констатували, що хоча з часу трагічних подій на Грушевського та Інститутській минуло вже три роки, і досі не покарані нелюди, які розстрілювали Майдан.


- Перший рік у мене була віра у те, що керманичі держави щось зроблять, другий рік у мене була надія, а тепер нема ні віри, ні надії, бо вже третій рік ми чуємо лише пусті обіцянки, - відзначив Микола Дмитрів.


Євген Гірник зазначив, що на Майдані у Києві, за підрахунками калуського штабу, були 3,5 тисячі калушан, які не словом, а ділом підтримали Майдан. На переконання активіста, коли громада сильна, як єдиний кулак, тоді вона може впливати і змінювати щось в нашій державі. Тому і зараз, незважаючи на всі розчарування, треба боротися далі. І прикладом такої боротьби є ініціатива громадської спілки учасників АТО Калущини, які вирішили підтримати бойових побратимів, котрі блокують залізничне сполучення на Донбасі та торгівлю з окупантами на лінії розмежування.


Завершилось віче-реквієм покладанням квітів та лампадок до пам'ятного знака Героям Небесної сотні.

 

 

7735

 

77736

 

77737

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: