Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші встановлять шість пивних палаток і тринадцять розважальних атракціонів для дітей

Переглядів: 1276


Як повідомила заступник міського голови Руслана Вайда, загалом на конкурс було представлено 47 об'єктів, проте заявки надійшли від 70 претенденів на 35 із них.
Як і в минулі роки, у Калуші три пивні намети будуть розміщені на площі Героїв, по одному на вул. Б. Хмельницького, Євшана та на березі Лімниці поблизу підвісного моста. Щоправда, не виявилось бажаючих торгувати пивом на пр. Лесі Українки, на м-ні Шептицького та в парку.


Варто зазначити, що базові ставки права оренди окремих конструктивних елементів благоустрою міста для розміщення пересувних тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності залишалися на рівні минулорічних.


Так, за здійснення торгівлі пивом на пл. Героїв біля будинків №№ 12, 17а та 22 та на вул. Б. Хмельницького №30, як і раніше, треба було заплатити щонайменше 6000 грн; у парку культури і відпочинку ім. І.Франка та на Лімниці - 250 грн, а у всіх інших місцях - 5000 грн.


Проте за місця розташування пивних наметів цього разу, як і в минулому році, ажіотажу не було. Претенденти, які подавали заявки, відійшли від базової ставки раптом на 10, 30 чи 50 грн.


Ті ж самі підприємці торгуватимуть у місті і квасом. Його продаватимуть у трьох місцях на вул. Б. Хмельницького - поруч із будинками №№19 і 30 та біля бази «555», у трьох на пр. Лесі Українки - поруч із будинками №№11б, 2а, 23 та в одному місці на вул. Дзвонарській і Хіміків.


Торгувати морозивом із п'яти запропонованих місць були претенденти лише на три: на пр. Лесі Українки поруч з будинком №23, на вул. Дзвонарській біля будинку №7 та на вул. Пушкіна біля будинку №2а. При базовій ставці 500 грн підприємці запропонували 505 і 510 грн. Проте одна підприємиця погодилася підняти плату до 550 грн.


Стосовно права на розташування розважальних атракціонів для дітей, то тут із 18 запропонованих об'єктів на конкурс було виставлено 13, оскільки на інші не виявилося бажаючих. Серед дитячих розваг у місті і надалі будуть батути, стоянки веломобілів та дитячих електромобілів, пневматичний розважальний тир, альпін-парк, дитячий лабіринт та розважальні атракціони. Місця розташування розваг для дітей залишилися незмінними: пл. Героїв, вул. Пушкіна, вул. Б. Хмельницького біля будинків №54 і №30, м-н Шептицького біля будинку №7 та вул. Січових стрільців поряд зі спорткомплексом «Сокіл».


За ці об'єкти підприємці не торгувалися. Їх продали практично за базовими ставками, які на розміщення батута, пневматичного розважального тиру, розважальних атракціонів та дитячого лабіринту становили 1000 грн, на стоянку веломобілів та електромобілів – 1500 грн і альпін-парк – 300 грн.


Для розташування стелажів для торгівлі сонцезахисними окулярами виділили п'ять місць, зокрема, на на пр. Лесі Українки біля будинків №11б і №19, на вул. Б. Хмельницького біля будинків №8 і №30 та на вул. Дзвонарській біля будинку №7. За їх розміщення підприємець заплатив по 2100 грн, тобто на 100 грн більше від базової ставки.


Торгувати цукровою ватою третій рік поспіль не виявив бажання жоден із підприємців, тому Руслана Вайда зазначила, що ці місця треба зняти з конкурсної схеми.
За словами заступника міського голови, переможцями даного конкурсу визнано 35 претендентів. У результаті, до бюджету міста від участі в ньому та права оренди надійде 67 тис. грн. Окрім того, підприємці, які перемогли на конкурсі, сплачуватимуть щомісяця орендну плату за елемент благоустрою Фонду комунальної власності.

Вартість орендної плати залежатиме від місця розташування об'єкта та його площі.


Головний архітектор Калуша Роман Кузик також нагадав переможцям конкурсу, що свою діяльність вони зможуть розпочати лише після виготовлення в архітектурі паспорта прив'язки та укладення договору оренди із Фондом комунальної власності.


Руслана Вайда своєю чергою попередила підприємців, які торгуватимуть пивом, що у їхніх наметах мають бути встановлені касові апарати, оскільки пиво – це підакцизний товар, а також вони зобов'язані встановити біотуалети і слідкувати за порядком, щоб не було скарг від мешканців. Наголосила і на тому, щоб пиво не продавали неповнолітнім.


Анастасія ВОЛЬСЬКА

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: