Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Маняві через підняття води в річці застрягли два десятки туристів. Тривають рятувальні роботи

Переглядів: 648

14 червня ввечері дві туристичні групи не змогли повернутися з відпочинку на Манявському водоспаді. Через раптове підняття води у річці Манявка туристи залишились відрізаними від світу.

Повідомлення про це до Служби порятунку «101» надійшло о 20:35, інформує управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

О 21:38 для надання допомоги туристам виїхали рятувальники Івано-Франківського пошуково-рятувального відділення спеціалізованої пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону Управління ДСНС в області на двох снігоболотоходах «Богун».

15 червня о 00:20 пошуково-рятувальне відділення прибуло до найближчої притоки річки Манявка зі сторони села Манява, орієнтовно за 1 км від місця знаходження двох груп туристів. Одна група з 10 чоловік, в тому числі 3 дітей перебувала в одному автомобілі. Ще одна в кількості 12 чоловік, в тому числі 3 дітей, на 4 квадроциклах неподалік.

Через високий рівень води в притоках річки застосувати снігоболотохід було не можливо, рятувальники здійснювали переправу через першу притоку ріки за допомогою рятувальних мотузок.

О 06:12 рятувальники за допомогою вантажного автомобіля підвищеної прохідності переправили через водні перешкоди групу туристів з 10 осіб, в тому числі 3 дітей. Їх стан задовільний.

На даний час вивчається питання можливості виведення іншої групи (12 осіб, в тому числі 3 дітей) іншими обхідними шляхами, оскільки водна перешкода перед ними занадто велика для використання транспорту.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: