Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У виставковій залі – острівець природи: сто пейзажів і натюрмортів Йосипа Кравця

Переглядів: 1233


Експозиція, до якої увійшло понад сто картин, приурочена до 75-річчя художника, яке він святкуватиме 29 березня.


Власне з майбутнім ювілеєм та з відкриттям виставки його від імені влади міста і привітала начальник управління культури, національностей і релігій Калуської міської ради Іванна Гринів. Вона зазначила, що Йосип Кравець – творча і непересічна особистість, яка впродовж багатьох років творить славу нашого міста. На знак пошани винуватцю події Іванна Романівна вручила срібний значок «Калуш» та почесну грамоту міського голови.

 

95004


Окрім того, присутніх з життєвим і творчим шляхом Йосипа Кравця ознайомив директор музейно-виставкового центру Артур Єфремов. Серед іншого він зазначив, що пан Йосип закінчив Московський заочний народний університет мистецтв і значну частину свого життя пропрацював художником на Калуській ТЕЦ. Впродовж років він був активним учасником міських, обласних, всеукраїнських виставок, організовував не раз і свої персональні та охоче брав участь у пленерах.

 

95005


За словами Артура Єфремова, роботи художника є в приватних колекціях США, Японії, Німеччини, Югославії та Польщі. Разом з тим він зауважив, що виставкова зала завдяки картинам митця наповнилася природою - є тут і осінь, і зима, і весна, і літо.

95006

 

95007

 

95008


Чимало добрих слів про творчість художника, улюбленими жанрами якого є пейзаж і натюрморт, сказали також колеги по ремеслу. Співцем рідного краю назвав Йосипа Кравця івано-франківський художник Богдан Кузів. З ковтком свіжого гірського повітря порівняв експозицію художника Віктор Конів.

 

95009


На те, що Йосип Кравець знайшов свою тему, свій колорит і свого глядача, вказав і калуський скульптор Ігор Семак. Разом з тим він, як і інші, відзначив його надзвичайну працьовитість. «Якщо є такі люди, як Йосип Кравець, то нам не страшна ніяка енергетична криза», - резюмував Ігор Семак.


Вітали майстра пензля також друзі та сусіди.

 

95010

 

95017

 


Виставка живопису Йосипа Кравця, який не просто любить, а оспівує у своїх роботах наші Карпати, експонуватиметься у виставковій залі впродовж місяця.

 

Анастасія АРТ

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: