Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Учасники АТО начальнику поліції Калуша: «Або щось робіть, або йдіть геть. Даємо вам місяць…»

Переглядів: 3833


В офіційному зверненні громадська спілка вказала, що близько шести місяців тому в учасника АТО Юрія Равликовського вкрали скутер, п'ять місяців тому невідомі поцупили інструменти з автомобілів учасників АТО Тараса Кушлика та Володимира Павлюка, а нещодавно з автівки Кушлика ще й були викрадені номерні знаки, за повернення яких у нього вимагали викуп.


Оскільки до цього часу жодна із цих крадіжок не розкрита, громадська спілка попросила начальника поліції «прикласти максимум зусиль до усунення недопрацювань по даних справах і в місячний термін надати офіційну відповідь про зроблену роботу».

 

1


Варто зазначити, що на зустріч із очільником калуської поліції прийшло близько 15 учасників АТО. Тож Василю Маківничуку довелося вислухати не лише голову спілки Олександра Соколовського та члена комісії по законності, корупції і люстрації обласної ради, учасника АТО Івана Кудибіна, а й інших учасників АТО.


Іван Кудибін, який сам багато років пропрацював в міліції і знає цю роботу не з чужих слів, був доволі категоричним. Він хотів чути про конкретні кроки, які зроблені у розкритті цих справ.


«Хлопці, які воювали, прийшли вам сказати: або ви щось реально робите, або йдете геть. Якщо Ви не спроможні керувати, то дайте можливість робити це іншому», - заявив він.


На бездіяльність слідчих скаржився і Тарас Кушлик.


«За п'ять місяців – ніякої інформації про хід розслідування, ніхто не викликає, нічого не повідомляє. А з приводу крадіжки номерних знаків працівник у погонах тільки й спромігся сказати, що «схема відпрацьована до дрібниць і нікому вони не в силі щось зробити». Нам що ще й злодіїв самим шукати? Для чого ми платимо вам зарплати?.. Щоб почути відповідь: «Ми безсилі»? Щоб усвідомлювати, що бандюгани все тримають під контролем? Мені це важко усвідомлювати, я не погоджуюся з цими «до дрібниць продуманими схемами» і просто спостерігати з боку не буду», - обурився учасник АТО.

 

12


«Я сам знайшов злодія скутера і прізвище його дізнався, передзвонив до слідчого, а він: «Ви б ще скутер знайшли, тоді б я відкрив кримінальну справу». І так до цього часу ніякого результату нема», - додав Юрій Равликовський.


Говорили учасники АТО і проблему з процвітанням у місті наркоманії та грального бізнесу. При цьому зазначили, що нерідко працівники поліції самі «кришують» наркоманів, знають наркодилерів і нічого не роблять. Так само закривають очі і на роботу гральних закладів, до прикладу, один з таких діє на вул. Б. Хмельницького у приміщенні «Шпильки».


У відповідь на ці звинувачення Василь Маківничук попростив назвати прізвища конкретних людей, які це роблять.


Водночас начальник поліції запевнив учасників АТО, що робота з розкриття крадіжок таки ведеться і обнадіяв, що невдовзі злодіїв знайдуть.

 

11

 


«По скутеру порушене кримінальне провадження, проводиться ряд заходів і результат повинен бути. По крадіжці номерних знаків є 6 справ і є підозрювана особа. Найближчим часом ми її затримаємо, і провадження будуть направлені до суду», - пообіцяв очільник відділу поліції.


Водночас він повідомив і про кількість розкритих злочинів. Так, із 260 крадіжок які були зареєстровані в цьому році, 161 – розкрита, зокрема, із 36 квартирних розкрита 21, із 6 грабежів - 4, із 40 шахрайств – 24, із 8 угонів – 5.


На завершення зустрічі учасники АТО акцентували, що хочуть почути про конкретні результати по їхніх справах уже через місяць, бо інакше до відділку прийдуть й інші невдоволені роботою поліції громадські організації. При цьому бійці наголосили, що готові допомагати правоохоронцям, але не робити за них їхню безпосередню роботу.


Анастасія ВОЛЬСЬКА

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: