Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

В Івано-Франківській області на кір захворіло 852 людей

Переглядів: 1045

Днями відбулося чергове засідання колегії департаменту охорони здоров’я ОДА, на якому йшлося про стан імунізації населення за 9 місяців поточного року та про епідемічну ситуацію із захворюванням на кір в області.

У роботі колегії взяв участь в.о. директора ДОЗ ОДА Микола Стовбан, головні лікарі обласних, районних закладів охорони здоров’я, міських лікувальних закладів, профільні спеціалісти та члени колегії.

Як повідомила під час доповіді головний позаштатний спеціаліст ДОЗ ОДА з епідеміології, начальник управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради Марія Бойко, станом на 30 жовтня в області зареєстровано 852 випадки захворювання на кір, з них 687 – діти до 17 років.

 З числа захворілих близько 80% були госпіталізовані, 55 осіб перебували у реанімації. Зареєстровано також 6 випадків захворювання і серед вагітних.

Щодо імунізації населення, то обласний епідеміолог зазначила, що найкращий показник серед вакцинації проти туберкульозу. Трохи нижчі показники щеплення проти дифтерії, поліомієліту, правцю та проти гепатиту В, який передбачає триразове введення вакцини дитині – при народженні, у півторарічному та трирічному віці. 

Щоб вберегти від цих захворювань дитяче та доросле населення, фахівець зобов’язала головних лікарів тримати на контролі виконання запланованих обсягів щеплень дітей та дорослих проти дифтерії, кашлюка, правцю, а також продовжити проведення вакцинації проти гепатиту В та туберкульозу на дільницях  тим дітям, які не отримали щеплення у пологових стаціонарах.

Схожі матеріали за тегами: кір хвороба діти

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: