Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

«Внук вчинив ДТП, платіть гроші»: шахраї ошукували 89-річну пенсіонерку

Переглядів: 886

Це один із давно відомих способів телефонного шахрайства. Зловмисники діють за наступною схемою. Переважно у вечірній час телефонують до потенційної «жертви» та повідомляють, що у когось з її рідних виникли проблеми з правоохоронцями і вони зараз у поліції.

Схожа ситуація трапилась із 89-річною жителькою Долинського району. Потерпіла розповіла правоохоронцям, що 19 лютого на її домашній телефон зателефонував нібито онук та сказав, що потрапив у ДТП. Для уникнення відповідальності потрібні гроші в сумі 12 тис. гривень, так би мовити «щоб вирішити проблему». Вислухавши, нібито розмову внука, старенька зібрала всі заощадження та передала невідомій особі, чоловікові, котрий підійшов до її будинку, повідомляє сектор комунікації ГУНП в Івано-Франківській області.

Через деякий час пенсіонерка зателефонувала до сина та розповіла про те, що сталося. Приїхавши додому, син зрозумів, що матір обшахрували та одразу ж звернувся за допомогою до правоохоронців.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Працівники поліції проводять заходи зі встановлення місця перебування зловмисників та їх притягнення до кримінальної відповідальності. Проводиться досудове розслідування.

 

Схожі матеріали за тегами: Прикапаття шахрайство пенсіонерка

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: