Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Водія, який скоїв смертельну аварію у Перегінському, позбавили волі на шість років

Переглядів: 434

Рожнятівський районний суд виніс вирок уродженцю смт Перегінське, який скоїв смертельну аварію.

Трагедія сталась 9 серпня 2020 року близько 18:00 у смт Перегінське на вулиці Січових Стрільців, пише «Галичина».

Водій автомобіля Mercedes-Benz Vito 120, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, виїхав на смугу зустрічного руху, де вчинив зіткнення з автомобілем марки ВАЗ-217230, в якому їхало п’ятеро людей. Троє з них загинули.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав повністю.

Він пояснив, що перебував у свого друга на хрестинах, які відмічали в ресторані в Перегінському, де у невеликій кількості він вживав алкоголь. Рухаючись зі швидкістю близько 80 км/год. він наблизився до автозаправної станції в селищі Перегінське. В цей момент у нього з панелі приладів щось впало на підлогу автомобіля, що саме він не пригадує, і тому він відволікся від керування транспортним засобом. Він нахилився, щоб підняти вказаний предмет з підлоги автомобіля. В цей момент він не побачив автомобіль ВАЗ-217230, який рухався в зустрічному напрямку, а коли піднявся, було вже пізно і він не встиг відреагувати належним чином, внаслідок чого сталась дорожньо-транспортна пригода.

До автомобіля потерпілих він не підходив, оскільки був в шоковому стані після ДТП. Коли приїхали працівники поліції, він на місці події пройшов огляд на визначення стану алкогольного сп’яніння за допомогою алкотестера Драгер. Крім цього, у нього брали кров на визначення стану сп’яніння в Рожнятівській ЦРЛ.

Обвинувачений визнав, що внаслідок порушення ним правил дорожнього руху сталася дорожньо-транспортна пригода, яка призвела до загибелі потерпілих.

Крім цього, обвинувачений у судовому засіданні попросив вибачення у потерпілих, у вчиненому щиро розкаювався, зазначив, що не хотів, щоб так сталося, просив його суворо не карати. Також вказав, що завдану трьом потерпілим шкоду, відшкодував повністю.

Потерпіла повідомила, що у машині загинув її брат, батько та матір. Крім батьків і брата, на час ДТП в автомобілі перебувала її братова з малолітньою дитиною. Однак, коли вона прийшла на місце ДТП, їх на місці події вже не було, а від людей вона дізналася, що їх забрала швидка допомога в лікарню. На даний час вона жодних претензій морального чи матеріального характеру до обвинуваченого не має, оскільки родичі останнього повністю відшкодували їй завдані збитки, а тому заявлений нею цивільний позов вона просить залишити без розгляду.

Потерпіла (братова жінка) повідомила, що вона побачила автомобіль чорного кольору, який з великою швидкістю рухався на них в зустрічному напрямку зі сторони селища Рожнятів. Побачивши це, її чоловік почав повертати кермо у правий бік, проте не зміг уникнути зіткнення, внаслідок чого сталася дорожньо-транспортна пригода. Удар більше прийшовся в той бік автомобіля де сидів її чоловік та батьки. Від удару вона травмувала ніс та голову, а її малолітній син отримав травму голови, однак більше вона нічого не пам’ятає, оскільки на деякий час втратила свідомість. Коли отямилася, то виявила, що біля неї не було дитини, однак люди їй дитину повернули. На даний час вона жодних претензій морального чи матеріального характеру до обвинуваченого не має, оскільки родичі останнього повністю відшкодували їй завдані збитки, заявлений нею цивільний позов просила залишити без розгляду.

Обставинами, які пом’якшують покарання, відповідно до ст. 66 КК України, суд визнав щире каяття обвинуваченого та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, добровільне відшкодування завданої потерпілим шкоди, повне визнання своєї вини у вчиненому кримінальному правопорушенні, перше притягнення до кримінальної відповідальності обвинуваченого, його молодий вік.

Обставиною, що обтяжувала покарання обвинуваченого, відповідно до ст. 67 КК України, було вчинення кримінального правопорушення у стані алкогольного сп’яніння.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України, та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 6 років з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки. Термін відбуття покарання обчислюватимуть з часу його затримання, тобто з 10 серпня 2020 року.

Вирок виніс суддя Ігор Максимів.

Схожі матеріали за тегами: Рожнятів суд вирок винуватець смертельна ДТП

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: