Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Ювілей Любові Липовської | КАЛУШПРО

Переглядів: 1535


Зустріч у Калуській міській бібліотеці імені Тараса Шевченка була приурочена до 60-літнього ювілею Любові Липовської, який вона святкувала в середині лютого.
Ще в дитинстві велике враження на пані Любу справила творчість Лесі Українки. Можна сказати, вона вплинула на все майбутнє життя режисера. В 14 років пані Люба зіграла в аматорському гуртку, який ставив виставу за п'єсою Лесі Українки «Лісова пісня», роль Мавки. Через десять років після цього вона закінчила Рівненський інститут культури та стала викладачем Калуського коледжу культури і мистецтв. Зараз Любов Липовська – керівник молодіжного театру «ЛюбАрт» та більш ніж двадцять років – голова Калуської філії союзу українок. До започаткування власного театру пані Люба очолювала народний театр при ПК «Юність». Проте потім вирішила створити «ЛюбАрт», який наразі працює при районному Будинку культури, та закцентувати увагу на роботі з молоддю.
Привітати ювілярку з днем народженням, що минув, прийшло і міське керівництво. Так, начальник управління культури, національностей і релігій міської ради Іванна Гринів зачитала розпорядження міського голови про нагородження Любові Липовської грамотою, грошовою нагородою та цінним подарунком. Багато слів про режисера сказала виконуюча обов'язки першого заступника міського голови Галина Романко.

липовська2 o


Після привітань модератор зустрічі, працівниця бібліотеки Ольга Небилович повідомила, що в залі знаходять люди, які дійсно хочуть спілкування і передала слово винуватиці торжества. Любов Липовська для початку запропонувала подивитись відеопрезентацію діяльності театру «ЛюбАрт» за 2014 рік. Презентація включала в себе як фотографії, так і відеопостановки театру. Окрім п'єс, режисером яких є власне пані Люба, «ЛюбАрт» також створює перформанси, які користуються популярністю як на різноманітних фестивалях, так і в нічних клубах. Їх постановкою займається актор театру, який також пробує себе в якості режисера, – Володимир Джавага.
Після перегляду презентації, яку Любов Липовська час від часу коментувала, вона у невимушеній бесіді розповіла про значення для неї Лесі Українки, театр, стан міста, вдалу участь у конкурсі «Коронація слова», організований колись у Калуші фестиваль «Колесо», можливості для театралів з різних регіонів у часи Радянського Союзу та тепер, своє підтрунювання над режисером Андрієм Жолдаком та інше.
Зустріч в Калуші тривала не надто довго, бо пані Люба ще поспішала в Івано-Франківськ.


Андрій КОГУТ

Фото Захара БОРИКА

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: