Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

За червень на водоймах Прикарпаття загинули 7 людей. Рятувальники назвали основні причини

Переглядів: 340

Сім летальних випадків під час відпочинку на воді зареєстрували у червні на Прикарпатті. Серед загиблих – одна дитина. Про це повідомила речниця управління із надзвичайних ситуацій в області Світлана Бабушкіна, інформує «Калуш ФМ».

– Першопричиною виникнення випадків загибелі людей на воді є недотримання самими ж громадянами правил безпеки під час відпочинку на річках чи на озерах. Люди досить часто нехтують елементарними правилами і це призводить до трагедій. Також однією з найпоширеніших причин є купання в нетверезому стані, – зазначає Світлана Бабушкіна.

Аби мінімізувати кількість летальних випадків, працівники ювенальної превенції проводять рейди водоймами області. За словами старшого інспектора відділу ювенальної превенції поліції Івано-Франківської області Павла Зорія, часто застають на берегах річок дітей та підлітків без нагляду дорослих. Останніх за таке штрафують.

– Якщо виявляють такі випадки, де діти перебувають самі, правоохоронці повідомляють батьків. Також можуть притягати їх до відповідальності за ст. 184 Кодексу України про адмінправопорушення. Хоча не всі ставляться до цього з розумінням, – каже Павло Зорій.

За даними правоохоронців, упродовж червня склали близько 30 протоколів. Батькам доведеться сплатити від 750 до 1 800 гривень штрафу.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття вода загибель

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: