Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

За отримання хабарів війт з Рогатинщини відбувся штрафом

Переглядів: 696

Рогатинський районний суд визнав винним сільського голову Верхньої Липиці Володимира Галушку у шахрайстві, підробленні службових документів та зловживанні впливом.

Слідчі у суді довели, що голова отримав від двох підприємців 5000 і 100 000 гривень за виділення та здачу в оренду землі, пише КУРС.

Як повідомлялося раніше, Володимира Галушку затримали на хабарі 14 березня 2018. Взяли війта під час отримання ста тисяч гривень у службовому кабінеті. За ці гроші він обіцяв чоловікові віддати в оренду земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 14 га.

Кількома годинами до цього у костелі Святого Миколая Галушка отримав від іншого чоловіка 5000 гривень за виділення ділянки 40 соток під кафе.

Під час затримання Галушці інкримінували ч. 3 ст. 368 КК України – отримання неправомірної вигоди. Покарання – від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

З часом кваліфікацію змінили і вже у суді Галушці інкримінували три статті: зловживання впливом, підроблення службових документів та шахрайство.

У суді Володимир Галушка визнав себе винним і підтвердив два факти отримання грошей. Казав, що кається, засуджує свою поведінку і просив суворо його не карати.

В результаті суд визнав його винним за трьома статтями та призначив покарання у вигляді 25 500 грн штрафу.

 

Схожі матеріали за тегами: Рожнятівщина війт хабар суд

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: