Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

За порушення карантину суди наклали на прикарпатців 476 тисяч гривень штрафів

Переглядів: 644

Поліцейські Івано-Франківщини працюють у межах своїх повноважень і надалі здійснюють контроль за дотриманням протиепідемічних заходів. Зокрема, перевіряють перевізників, розважальні та нічні заклади, заклади торгівлі та харчування.

Правоохоронці продовжують проводити профілактичну роботу, а у разі виявлення фактів порушень карантину притягують до адміністративної відповідальності, повідомляє поліція області.

Зокрема, у зв’язку з поширенням пандемії заборонено роботу розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування із організацією дозвілля, роботу після 22-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування без організації дозвілля, крім доставки замовлень та замовлень на винос тощо.

Також поліцейські щодня перевіряють маршрутні транспортні засоби на дотримання карантинних заходів. Перевезення пасажирів має здійснюватись у засобах індивідуального захисту та в кількості місць, передбачених для сидіння.

З початку пандемії правоохоронці Івано-Франківщини за порушення карантинних обмежень склали 705 адміністративних матеріалів, зокрема:317 протоколів на юридичних осіб, 233на фізичних, 126 на перевізників.

Наразі 646 адміністративних матеріалів уже направлено до суду для розгляду. На сьогоднішній день суди наклали штрафних санкцій на правопорушників більш як на 476 тисяч гривень.

Мешканців та гостей краю закликають не порушувати карантинних обмежень, використовувати засоби індивідуального захисту та дотримуватися соціальної дистанції, аби не наражати себе та оточуючих на небезпеку.

При цьому поліція нагадує, що за порушення вимог ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм) Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 до 34 тис. грн) і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 до 170 тис. грн).

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття суди штрафи порушення карантин

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: