З початку введення на Прикарпатті «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення коронавірусної інфекції, тобто за період з 30 жовтня до 7 листопада, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в області здійснили 2 697 моніторингових відвідувань (раптові перевірки), виявили 251 порушення, склали 184 протоколи та надали 123 пропозиції.
Працювало 32 робочі групи спільно з працівниками Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на сторінку управління.
Перевірки проводилися за участю представників 20 територіальних громад.
Зокрема перевірили:
- заклади громадського харчування – 599. Виявили 29 порушень (5%), склали 19 протоколів, надали 14 пропозицій;
- об’єкти торгівлі продовольчими товарами – 1103. Виявили 152 порушення (14%), склали 124 протоколи, надали 67 пропозицій;
- об’єкти торгівлі непродовольчими товарами – 665: виявили 37 порушень (5,5 %), склали 16 протоколів, надали 25 пропозицій;
- агропродовольчі ринки – 57 перевірок: виявили 19 порушень (33%), склали 16 протоколів, надали 11 пропозицій;
- дитячі дошкільні заклади – 14: порушень не виявили;
- заклади загальної середньої освіти – 27: порушень не виявили;
- перукарні – 70: виявили 5 порушень (7%), склали 5 протоколів;
- інші заклади (спортзали, фітнес-клуби, аптеки, готелі та ін.) – 162: виявили 9 порушень (6%), склали 4 протоколи, надали 6 пропозицій.
«Звертаємо увагу суб’єктів господарювання, краян та гостей області: перервати ланцюг захворюваності можна лише шляхом дотримання протиепідемічних вимог та вакцинації. Маски у громадських місцях, миття з милом та дезінфекція рук, дотримання соціальної та фізичної дистанції, уникання масових скупчень – ці нескладні правила значно знизять ризики для здоров’я», – йдеться в повідомленні.