Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

За три форелі рибалка заплатить понад тисячу гривень штрафу

Переглядів: 1238

Днями єгері ДП "Вигодське лісове господарство" виявили на річці Свіча біля села Мислівка Долинського району рибалку, який нахлистовою вудкою вправно ловив форель.

Для збереження цінної іхтіофауни в гірських річках вже давно здійснюються спільні рибоохоронні рейди працівників лісгоспу та держрибінспекторів. Лише 17-19 серпня на Свічі з притоками виявили та притягнули до відповідальності 9 порушників правил рибальства, інформує рибоохоронний патруль.

Згідно із Правилами любительського і спортивного рибальства для Свічі з її притоками на ділянці від витоку до моста у м. Вигода Долинського району встановлена цілорічна заборона рибальства. Крім того, також заборонений правилами рибальства й вилов форелі.

Загалом нахлистова риболовля вважається дуже спортивною  і вимагає високої майстерності володіння снастю. Для більшості нахлистовиків важливим є сам процес лову риби, а не улов. Проте цього разу рибалка заборонену для вилову рибу не відпускав, а хазяйновито випотрошував, залишаючи собі тушки та ікру.

Виловлені три струмкові форелі дали підстави держрибінспекторам нарахувати рибалці збитки в сумі 1020 грн та скласти адмінпротокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП і накласти штраф у розмірі 170 грн. Тож у підсумку незаконна риболовля коштуватиме чоловіку 1190 грн.

Схожі матеріали за тегами: Форель вилов штраф

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: