Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

За три ровери – дали три роки: у Франківську засудили велокрадія

Переглядів: 392

Івано-Франківський міський суд виніс вирок чоловіку, який крав велосипеди.

7 грудня 2019 року близько 18:30 зловмисник перебував біля ТЦ «Прикарпаття», що по вул. Дністровська, 3, в м. Івано-Франківську. Він побачив, що зліва від входу в ТЦ «Прикарпаття» стоїть непристебнутий велосипед марки «GITANE», синього кольору. Чоловік вирішив його вкрасти – він просто підійшов до двоколісника вартістю 2800 гривень, сів на нього і поїхав, пише "ГК".

Спіймати його одразу поліції не вдалося, тож злочинець продовжив свою “діяльність”. 31 серпня 2020 року він разом зі знайомим домовилися викрасти два велосипеди – «Maverick S18» та «Partner-703». Вони зайшли у під’їзд багатоповерхівки, де стояли ці два велосипеди, причеплені до перил тросами. Їх вартість експерти згодом оцінили у 2100 та 2430 гривень відповідно.

Друг зловмисника вимкнув світло у коридорі, після чого вони перерізали троси, разом викрали два велосипеди і поїхали на них. Злочинець передав велосипеди знайомому, який мав продати їх. На наступний день він мав зустрітися з ним та отримати кошти. Втім, прибуток від крадіжки він не встиг забрати – чоловіка затримали правоохоронці.

Відомо, що зловмисник – раніше судимий безробітний франківець. Він уже мав проблеми із законом, бо скоював крадіжку із проникненням у чуже житло, за яку відсидів два роки. Його спільника також судять, матеріали щодо нього винесені в окреме провадження.

7 квітня 2021 року Івано-Франківський міський суд виніс вирок у цій справі. Велокрадія визнали винним у крадіжках трьох велосипедів та призначили йому покарання в вигляді трьох років позбавлення волі. Один із велосипедів повернули потерпілому, ще два спільники злочинця встигли продати.

Схожі матеріали за тегами: Франківськ велокрадій суд

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: