Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші 62 виборці подали заяви на голосування не за місцем прописки

Переглядів: 741

У липні Центральна виборча комісія спростила процедуру зміни виборчої адреси для голосування на місцевих виборах не за місцем прописки. Відповідно до постанови, було виключено вимогу документального підтвердження фактичного місця проживання виборця. Тепер у заяві про зміну місця голосування слід буде вказати лише адресу житла, за якою виборець проживає та яку просить визначити його новою виборчою адресою.

Ще одним нововведенням стало те, що змінити виборчу адресу можна було в режимі онлайн. Для цього необхідний лише електронний цифровий підпис та доступ до мережі Інтернет. 10 вересня завершився термін подання заяв для зміни місця голосування на місцевих виборах, які відбудуться 25 жовтня.

Як повідомив начальник відділу ведення Державного реєстру виборців виконавчого комітету Калуської міської ради Петро Перегіняк, у Калуші було подано 62 заяви для зміни виборчої адреси для голосування на місцевих виборах не за місцем прописки, з них 15 – в електронному режимі, повідомляє «Нафтохімік-Калуш».

– Цього року процедуру зміни виборчої адреси значно спростили, зокрема це можна було зробити в режимі онлайн на сайті Державного реєстру виборців. Хочу зазначити, що громадянин, який зараз змінив виборчу адресу для голосування, не зможе її поміняти протягом 180 днів з моменту подачі заяви. Перевірити свої дані, зокрема знайти інформацію про дільницю, на якій будете голосувати, можна на сайті Державного реєстру виборців через особистий кабінет, – акцентував посадовець.

П. Перегіняк також зазначив, що на місцевих виборах у Калуській ОТГ буде близько 70 тис. виборців, з них майже 52 тис. – це жителі міста.

Схожі матеріали за тегами: Калуш голосування прописка

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: