Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші комісія розслідуватиме смерть жінки, яку вчасно не госпіталізували в ЦРЛ

Переглядів: 1944

20 травня у Калуші стався прикрий випадок - померла 68-річна жінка, яку не госпіталізували в Калуську ЦРЛ. З цього приводу розпочали службове розслідування.

Про даний випадок в соцмережі повідомив калушанин Роман Файфер:

«Щойно передзвонила знайома! Її мамі поставили діагноз!,двохстороння пневмонія, сьогодні в поліклініці!!, так як жінці стало погано! Зробили кардіограму і рентген!!! Сказали негайно везти в реанімацію в лікарню в Підгірки з направленням і викликали швидку!!! Люди! Від ранку вони з мамою сидять в лікарні і ніхто приймати не хоче їх, футболять додому!!! Жінці чим дальше тим гірше стає!»

Своєю чергою Уляна Магас у коментарях повідомила, що її мама померла:

«Лікар-реаніматолог не захотіла маму приймати. Сказала, що вона не важко хвора. Визвали пульмонолога. Сказали, що у відділі не має місць. Мама почала синіти. 4 години просиділи в коридорі. Черговий лікар оглянув. Проблеми з серцем. Кардіологія закрита, короновірус. Я подзвонила на гарячу лінію, в міську раду. Ніякого толку. Пішла до заступника калуської ЦРЛ. Також сказала. що не має місця. Маму відправили своїм ходом до районної лікарні. Визвали таксі, проїхали 50 метрів, мамі стало погано (почала хрипіти), вертаємося назад. Кричу, що мама помирає, аж за 10 хвилин підійшли. Через пів години виходить та сама лікар-реаніматолог, що не хотіла приймати. Маму врятувати не вдалося».

Про цей інцидент з’явилося чимало дописів на сторінках Facebook. Дописувачі обурювалися, що хвора жінка кілька годин просиділа в коридорі і їй не надали медичну допомогу.

Тож у лікарні з цього приводу розпочали службове розслідування.

Заступник міського голови Наталія Табачук повідомила у соцмережі, що задля всебічного вивчення інциденту міський голова Калуша зініціював створення комісії.

«До складу комісії увійшли представники всіх медичних закладів, які були залучені до процесу догоспітального обстеження, транспортування пацієнтки. Участі в комісії (на наше прохання) очікуємо і від обласного департаменту охорони здоров’я.

Попередньо (за результатами розтину) можна сказати, що причина смерті - легеневий тромб. Але для об’єктивних і детальних висновків щодо правильності дій медперсоналу проведемо глибокий аналіз ситуації», - йдеться у дописі.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш жінка смерть ЦРЛ розслідування

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: