Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Двічі на 10: Укрзалізниця планує дворазове підвищення цін на квитки

Переглядів: 1053

ПАТ «Укрзалізниця» у 2018 році планує двічі на 10% підвищувати тарифи на пасажирські перевезення.

Про це повідомив в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов в інтерв’ю телеканалу «112 Україна», пише «Курс».

«З пасажирськими перевезеннями ситуація досить складна в плані тарифів. Тариф на пасажирські перевезення не піднімався вже кілька років. Ми бачимо необхідність підвищення тарифу в нинішньому році. У фінансовий план на 2018 рік ми заклали цифри дворазового підвищення на 10% кожна. Два рази по 10%, щоб це було плавно і не так помітно для людей», – сказав він.

Крацов пояснив необхідність підвищення тарифів тим, що на сьогодні пасажирське господарство залізниці є збитковим і субсидується за рахунок вантажного. Крім цього, у соціальному сегменті (плацкартних перевезень) залізничні квитки часто дешевші, ніж на автобусне сполучення на аналогічних напрямках.

«Насправді тарифи на перевезення пасажирів УЗ, можливо, найнижчі як в Європі, так і на пострадянському просторі. Для порівняння: сьогодні з Києва до Костянтинівки – це 801 км – можна доїхати за 88 грн (звичайно, це плацкартний вагон без додаткових послуг). Подорож по цьому ж маршруту автобусом обійдеться в 500 грн – це дорожче, ніж у нас подорож у вагонах СВ або перший клас «Інтерсіті+». Тобто є значний дисбаланс. Це неправильно. Автобусні перевезення апріорі повинні бути дешевшими, ніж залізничні», – зазначив керівник Укрзалізниці.

Крім цього, за його словами, потрібно чітко розділити два сегменти: соціальні (категорія плацкарти, регіональні поїзди, перевезення студентів, пенсіонерів, малозабезпечених) і комерційні перевезення (у вагонах купе, СВ, у найбільш якісних поїздах).

«Тут треба чітко сказати, що при вартості квитка, приміром, між Львовом і Одесою, близько 1 тис. грн у вагоні СВ – це не соціальне перевезення. І якщо ми обґрунтовуємо, що насправді квиток має коштувати 1,3-1,4 тис. грн, то повинні мати право встановлювати таку вартість. Пасажир сьогодні готовий платити за високу якість перевезення відповідну ціну. І таким чином у вищому сегменті пасажирських перевезень, у яких немає соціальної складової і якими користуються досить забезпечені люди, ми повинні мати вільне ціноутворення», – наголосив Кравцов.

Схожі матеріали за тегами: Укрзалізниця квитки підвищення ціна

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: