Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Фінансування з Державного фонду регіонального розвитку можуть отримати проєкти вартістю щонайменше 10 млн грн

Переглядів: 626

Уряд за ініціативою Мінрегіону вніс зміни до постанови КМУ №196 «Деякі питання державного фонду регіонального розвитку». Нововведення стосуються порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР.

 «Узгодженість дій та пріоритетність завдань – головні принципи, якими ми маємо керуватись при відборі проектів, що можуть фінансуватись з Державного фонду регіонального розвитку. Зосереджуємось на великих проектах, реалізація яких матиме найбільший ефект для розвитку регіонів. Важливо, що ухвалені Урядом зміни актуалізують низку положень у відповідності до Державної стратегії регіонального розвитку на 2020-2027 роки, а також синхронізують відбір проектів ДФРР з регіональними стратегіями розвитку», – наголошує Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Головні зміни:

Змінились часові рамки для відбору програм та проектів, що будуть фінансувати за рахунок ДФРР. Кінцевий термін – 1 серпня. Це означає що саме до цієї дати Мінрегіон спільно з регіонами сформує списки проектів, що фінансуватимуться у наступному, 2022 році.

Збільшена нижня межа для нових проектів, що можуть фінансуватись за рахунок ДФРР. Вона становитиме не нижче 10 млн грн. Таким чином ми відходимо від практики, коли з держбюджету розпорошуються кошти на невеликі проекти і зосередимось на значимих об’єктах.

Збільшений до 5 років термін реалізації великих проектів вартістю більше 100 млн грн. Раніше цей термін складав 3 – 4 роки.

Відтепер Мінрегіон спільно з регіональною владою буде узгоджувати технічні завдання, за якими оголошується конкурсний відбір для проектів ДФРР. Це забезпечить концентрацію ресурсів на чітких пріоритетах, які відповідатимуть регіональним стратегіям розвитку.

 

Схожі матеріали за тегами: ДФРР проєкти зміни

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: