Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Кабмін запровадив обов'язковий ПЛР-тест на коронавірус для в'їзду іноземців в Україну

Переглядів: 554

Кабінет міністрів запровадив обов’язкову наявність негативного ПЛР-тесту на коронавірус, зробленого не пізніше, ніж за 72 години, для  іноземців при в’їзді в Україну.

Про це йдеться у постанові уряду від 22 березня, оприлюдненій на Урядовому порталі, пише «УП».

«Урядом внесено зміни в порядок перетину державного кордону України, зокрема іноземці можуть перетинати його за наявності полісу страхування, а також ПЛР-тесту, зробленого не пізніше, ніж за 72 години. Крім того, унормовано пункт, коли співробітники Держприкордонслужби мають право перевіряти у осіб, які підпадають під самоізоляцію, встановлення додатку «Дій вдома», – повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Згідно з постановою уряду, громадяни України, які повертаються додому з-за кордону, мають піти на самоізоляцію на 14 днів, незалежно від того, в якій зоні знаходиться країна, звідки вони в’їжджають. Від самоізоляції звільняються українці, які мають на руках негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не пізніше, ніж за 48 годин.

Не підлягають самоізоляції, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті із хворою на COVID-19 особою такі особи:

- громадяни України, які не досягли 12 років;

- водії та члени екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні перевезення, члени екіпажів повітряних і морських, річкових суден, члени поїзних і локомотивних бригад;

- громадяни України, що здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації;

Особи, які в’їжджають з тимчасово окупованого Криму, чи перетинають лінію розмежування, теж підлягають обов’язковій самоізоляції, крім певного кола людей, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті із хворою на COVID-19 особою а саме:

- осіб, які не досягли 12 років;

- працівників представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні;

- осіб, які мають намір вступити до закладів освіти, розташованих на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі;

- здобувачів освіти, які навчаються в закладах освіти, розташованих на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі;

- одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників, інших законних представників чи інших осіб, уповноважених одним із батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників, які супроводжують осіб, зазначених в абзацах четвертому і п’ятому цього підпункту;

А також під самоізоляцію не підпадають громадяни України, які бажають здійснити вакцинацію від COVID-19 на підконтрольній уряду території, і мають відповідне запрошення на вакцинацію з унікальним ідентифікатором.

Громадяни України, які підлягають самоізоляції у зв’язку з перетином державного кордону, адмінкордону з тимчасово окупованим Кримом чи лінію розмежування, зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток системи «Вдома». У разі неможливості встановлення мобільного додатка громадяни України підлягають обсервації.

Наявність встановленого додатку перевіряють прикордонники.

Самоізоляція чи обсервація таких осіб припиняється в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР.

 

Схожі матеріали за тегами: Україна іноземці в'їзд ПЛР-тест

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: