Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Кіберполіція назвала причину вірусу Petya.A

Переглядів: 1525

Українську компанію з податкового програмного забезпечення M.E.Doc звинувачують у тому, що саме вона стала причиною глобальної кібератаки вірусу Petya.A.

Про це в інтерв'ю Associated Press розповів начальник Департаменту кіберполіції Національної поліції України Сергій Демедюк, пише Курс.

Розробники M.E.Doc знали про проблеми з безпекою, але ніяких заходів не вживали, каже Демедюк.

 "Вони знали про це. Їм багато разів говорили про це творці антивірусів. Через таку халатність розробники зіткнуться з кримінальною відповідальністю", – сказав начальник Департаменту кіберполіції Національної поліції України Сергій Демедюк.

Програмісти впевнені, що вірус Petya.A атакував українців за допомогою шкідливого оновлення програмного забезпечення M.E.Doc. Його використовують у бухгалтеріях на підприємствах на території України.

Нагадаємо,  у минулий вівторок, 27 червня, велика кількість українських компаній постраждала від масштабної хакерської атаки Petya.A. Банки, ЗМІ, мережі заправок, енергокомпанії України, урядові портали були атаковані вірусом, схожим на WannaCry. Експерти з кібербезпеки зазначають, що це найбільш масштабна хакерська атака за всю історію України.

Фото з Страна

Схожі матеріали за тегами: кіберполіція вірус

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: