Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Коли Україну накриють морози і сніг: прогноз

Переглядів: 2610

Наприкінці листопада в Україну прийде різке похолодання, ймовірні морози та перший сніг. Проте справжня зима розпочнеться лише з 12 грудня.

Синоптик Леонід Горбань розповів журналістам 24 каналу, що значне похолодання розпочнеться 26 листопада. Тоді стовпчики термометрів опустяться до мінусових позначок, можливі дощі та мокрий сніг.

Проте, взимку температура постійно коливатиметься – теплі дні будуть змінювати морози. Так, на початку грудня прийде незначне потепління до +3+4 градусів. Воно затримається в регіонах на тиждень.

Справжня зима зі снігом увірветься в Україну лише з 12 грудня. Температура повітря знизиться до -4-6 градусів і до 25 грудня впаде вже до -15 градусів. Проте, сам грудень цьогоріч буде вологим і теплішим, аніж у попередні роки.

З 7 по 12 грудня сніг випаде в усі регіонах України. Найшвидше засніжить у Чернігові, Сумах, Луцьку та Львові. Трішки пізніше морози дійдуть і до Вінниці, Одеси та Миколаєва.

Січень і лютий 2020 року будуть ще холодніші. Україну остаточно засипле снігом і вріжуть 20-ти градусні морози.

«Чекайте на рясні снігопади. Великих періодів відлиги не передбачається. Практично вся зима буде дуже сніжною», – наголосив Горбань.

Водночас в Укргідрометцентрі попереджають – морози та снігопади взимку 2019-2020 року будуть найсильнішими за останні 30 років.

Нагадаємо, що перший сніг цьогоріч випав найшвидше за останні 11 років. Він засипав високогір'я українських Карпатах ще 18 вересня. Дрібний снігопад помітили на горі Піп Іван, що розташована на межі Івано-Франківської та Закарпатської області.

 

Схожі матеріали за тегами: Україна зима прогноз

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: