Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

МОН продовжило вступну кампанію до закладів профосвіти

Переглядів: 1729

Заклади професійної освіти зможуть приймати документи та зараховувати вступників до 1 листопада. Лист із рекомендацією продовжити терміни вступу був розісланий 18 серпня обласним управлінням освіти і науки.

«Загальними правилами прийому до профтехів визначено, що зарахування вступників триває до початку занять, тобто до 1 вересня. Традиційно вступна кампанія продовжувалася ще на місяць і заклади робили додатковий набір в межах ліцензованого обсягу. Оскільки цього року через карантин нам довелося змінювати терміни вступу до вишів, ми вирішили видовжити їх для закладів профосвіти», - пояснив заступник Міністра освіти і науки Андрій Вітренко.

Разом з тим, МОН звертає увагу, що прийом документів до 1 листопада йтиме лише на ОКР «Кваліфікований робітник».

Однією із новацій цьогорічної кампанії є те, що вступники можуть подавати копії документів у кілька закладів одночасно. А далі, визначившись із закладом і професією, подавати оригінали.

Для вступу у заклад профосвіти вступник має подати:

заяву;

копію свідоцтва про закінчення 9-го або 11-го класу;

6 фотокарток 3х4;

медичну довідку;

документи, що підтверджують право на пільги (за наявності).

Водночас навчатися у профтеху можуть не тільки випускники шкіл, а й дорослі. Вони можуть пройти підвищення кваліфікації для вже наявної робітничої професії, опанувати нові навички або повністю змінити фах. Обрати заклад, відсортувавши за містом і професією, для навчання можна за посиланням.

Нагадаємо, що у 2020 році для безоплатного навчання у закладах профосвіти за регіональним або державним замовленням  є 119 674 місця.

 

Схожі матеріали за тегами: МОН профосвіта всткпна кампанія терміни

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: