Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

МОЗ назвало протипоказання до вакцинації від кору

Переглядів: 1147

Міністерство охорони здоров’я України опублікувало список протипоказань, при яких не варто робити щеплення від кору.

Список опублікований на сторінці МОЗ в Facebook, передає «Слово і Діло».

 «За світовими стандартами, легкі застуди з температурою до 38°С не є такими протипоказаннями. Вакцинацію не роблять, якщо є високий ризик серйозної реакції, та при станах, коли імунна відповідь на введену вакцину не сформується», - заявили в Міністерстві охорони здоров’я.

Зокрема, не варто робити щеплення при гострому захворюванні, яке супроводжується температурою, вище 38,5°С.

Протипоказанням є також серйозна алергічна реакція (анафілактичний шок) на попередню дозу вакцини або відома алергічна реакція на один з компонентів вакцини (наприклад, на желатин, неоміцин, курячий білок і т.д).

Не можна робити щеплення від кору вагітним. Вакциною КПК не здійснюється щеплення вагітних, адже вона містить живі віруси. Щеплення проти кору необхідно зробити на етапі планування вагітності.

Також не можна робити щеплення при захворюваннях і станах організму, при яких після введення вакцини імунітет може не сформуватися (наприклад, в умовах хіміотерапії у онкологічних хворих; при вживанні великих доз стероїдних гормонів; при прийомі ліків, що пригнічують імунітет, при СНІДі).

У МОЗ додали, що в разі виникнення тимчасових протипоказань до вакцинації дитина отримує так зване медвідведення від щеплень.

Протипоказання на більший термін, ніж два тижні, може визначити тільки імунологічна комісія, яка зазвичай збирається в районній лікарні або міській чи обласній поліклініці. Потім пропущені за календарем щеплення потрібно надолужити.

 

 

Схожі матеріали за тегами: кір вакцина

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: