Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

МОЗ закликало Раду дозволити медичний канабіс

Переглядів: 522

Міністерство охорони здоров'я України закликає нардепів ухвалити законопроект президента Володимира Зеленського, який дозволить дати доступ хворим до медичного канабісу і регулює його обіг в країні.

Про це йдеться на сторінці МОЗ в Facebook у вівторок, 13 липня, пише «Слово і діло».

 «Легалізація канабісу в медичних цілях – це перша за все медичне питання, а не політичне! На кону вирішення питання зменшення болю для важкохворих. Застосування лікарських засобів, що містять у своєму складі канабіс, дозволено у багатьох європейських країнах. Закликаємо народних депутатів України підтримати цей законопроєкт», - заявив заступник міністра охорони здоров'я з євроінтеграції Олександр Комаріда.

У МОЗ звертають увагу, що на підставі клінічних досліджень вже зібрано достатньо інформації, яка підтверджує, що конопля ефективна при лікуванні понад 50 патологічних станів.

На думку міністерства, українські пацієнти потребують таких препаратів.

Нагадаємо, на цьому тижні Рада збереться на два позачергових засідання, одне з них відбудеться сьогодні. На порядку денному - п'ять законопроєктів, серед яких, зокрема, про медичний канабіс.

Комітет ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування підтримав цей документ.

Додамо, що канабіс повністю легалізований в Канаді та Уругваї. Крім України, повністю заборонено вживання канабісу в Білорусі, Вірменії, Угорщині, Азербайджані, Китаї.

 

 

Схожі матеріали за тегами: МОЗ ВР медичний канабіс

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: