Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Новий класифікатор професій. Лікаря-терапевта перейменували на лікаря внутрішньої медицини, а фельдшера «швидкої» на парамедика

Переглядів: 2524

1 листопада цього року вступили у дію зміни до класифікатора професій, у якому змінилися також й медичні посади. Зазначені зміни були внесені відповідно до міжнародної класифікації та нормативів Європейського Союзу.

Зокрема, введені нові професійні назви: «лікар внутрішньої медицини», «асистент ерготерапевта», «асистент фізичного терапевта», «парамедик», «екстрений медичний технік», «інструктор з надання догоспітальної допомоги», «інструктор з надання першої допомоги», інформує прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Так, професійну назву роботи «фельдшер з медицини невідкладних станів» змінено на «парамедик», а «лікар-терапевт» на «лікар внутрішньої медицини». Також змінено назву роботи «сестра медична з лікувальної фізкультури», «сестра медична з масажу» на «асистент фізичного терапевта». «Інструктора з трудової терапії» та «інструктора з трудової адаптації» перейменували на «асистента ерготерапевта».

Відповідно до міжнародної класифікації у новому класифікаторі скасовано такі професійні назви робіт, як «лікар-терапевт дільничий», «лікар-терапевт підлітковий», «лікар-терапевт цехової лікарської дільниці», «фахівець з фізичної реабілітації».

Варто зауважити, що про скасування посад чи звільнення медичних працівників не йдеться. Медики з відповідною освітою та навичками автоматично займатимуть посади з новими професійними назвами, з подальшим проходженням курсів підвищення кваліфікації

Класифікатор професій використовується для запису про роботу у трудові книжки працівників.

На сьогодні Міністерство охорони здоров’я України разом із фахівцями приводить у відповідність пов’язані із цими змінами нормативні-правові акти.

 

Схожі матеріали за тегами: Класифікатор професія перейменували

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: