Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Пари, які одружилися за добу, розлучаються рідше – Мін’юст

Переглядів: 1216

За два роки розлучення оформили лише 615 пар.

Пари, які одружилися з допомогою послуги "Шлюб за добу", розлучаються рідше ніж ті, які одружувалися звичним способом і перед шлюбом мали місяць на роздуми. Таку статистику озвучила заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова, повідомляє «ДТ».

"Нещодавно ми святкували два роки з моменту запровадження Мін'юстом послуги "Шлюб за добу". Було багато запитань про кількість розлучень таких пар. Ми спеціально зібрали статистику за період функціонування послуги (з липня 2016 по липень 2018 року) і виявилось, що відсоток розлучень серед пар, які одружилися стандартним способом складає 1,9%, а серед тих, хто одружився за добу – 1,6%", - сказала Олена Сукманова.

За її словами, з 38 444 пар, які одружились за добу розлучилось лише 615.

"Думаю ці показники — найкраща відповідь усім скептикам, які критикували Мін'юст за впровадження такої послуги, аргументуючи тим, що швидкі шлюби будуть так само швидко й розпадатись", - зазначила Олена Сукманова.

Вона додала, що держава повинна давати людині право вибору як пройти ту чи іншу процедуру.

"Якщо хтось вже визначився зі своєю половинкою і хоче одружитися, навіщо змушувати таку пару чекати місяць? З іншого боку ті, хто нікуди не поспішає і хочуть ще подумати також мають змогу це зробити, скориставшись стандартною процедурою одруження", - наголосила заступник Міністра юстиції.

Нагадаємо, за два роки існування послуги Міністерства юстиції "Шлюб за добу" нею скористалося 38 тисяч 444 пари. Найпопулярнішою ця послуга є у Києві – майже 7 тис. одружень, Одесі — майже 6 тис. одружень, Маріуполі — понад 2,6 тис, Львові — 2,5 тис., Сєвєродонецьку — понад 2 тис., Харкові — 1,8 тис., Чернівцях — 1,2 тис. одружень.

У березні 2017 року Кабінет міністрів ухвалив розпорядження, яке забезпечує можливість розширення пілотного проекту "Шлюб за добу" на всю Україну.

Зазначимо, що одним із найпопулярнішим для одруження є день Святого Валентина. Зокрема 14 лютого цього року в Україні одружилися 1830 пар.

Схожі матеріали за тегами: Шлюб за добу розлучення статистика

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: