Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Призовну кампанію в Україні продовжили до грудня

Переглядів: 831

Осіння призовна кампанія в 2018 році триватиме не два місяці, як раніше, а три.

Про подовження призову на строкову військову службу йдеться в указі №274 від 10 вересня, підписаному Президентом України Петром Порошенком. Указ опублікований на сторінці Президента, повідомляє "Курс".

Якщо раніше чергові призови в 2018 році визначалися на періоди квітень-травень і жовтень-листопад, то тепер осінній призов триватиме і в грудні.

Призовники віком від 20 до 27 років, які не мають права на звільнення або відстрочку, будуть призвані в жовтні-грудні. Всі інші положення указу залишилися без змін. На строкову військову службу призиваються юнаки – громадяни України, придатні за станом здоров'я до військової служби, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, а також старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову.

Кількість призовників затверджує Кабмін. Велика частина строковиків призивається до Збройних сил України, частина – до Держприкордонслужби, Національної гвардії і Держспецслужби транспорту. Як повідомлялося раніше, в результаті весняної призовної кампанії в Україні було призвано 15 190 чоловік. У ВСУ з них було направлено 8990 чоловік.

В ході осінньої призовної кампанії минулого року була збільшена чисельність призовників на 2 тисячі осіб. Передбачалося, що це рішення дозволить Україні забезпечити належну охорону та оборону арсеналів, баз, складів ЗСУ.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Призовна кампанія три місяці

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: