Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

ЄС виключив Україну із «зеленого списку»: що це означає для туристів

Переглядів: 851

Україну виключили із «зеленого списку» Євросоюзу. Це означає, що українським мандрівникам, ймовірно, буде важче потрапити у країни ЄС.

Про це пише «24 канал» з посиланням на Раду ЄС.

Відповідне рішення щодо України посли Євросоюзу ухвалили раніше, однак оголосили про нього 9 листопада.

Нашу країну виключили зі списку країн зеленої зони через погіршення епідеміологічної ситуацї. Щоб країна потрапила до зеленого списку, вона повинна відповідати наступним критеріям:

- не більше 75 нових випадків коронавірусу на 100 тисяч жителів за останні 14 днів, стабільна ситуація або тенденція до зменшення кількості нових випадків;

- щонайменше 300 тестів на 100 тисяч жителів, проведених за попередні 7 днів;

- не більше ніж 4% позитивних результатів серед усіх проведених тестів за останній тиждень.

Після останнього перегляду списку з нього виключили Сінгапур та Україну.

Наразі у зеленому списку ЄС перебувають: Аргентина; Австралія; Бахрейн; Канада; Чилі; Колумбія; Йорданія; Кувейт; Намібія; Нова Зеландія; Перу; Катар; Руанда; Саудівська Аравія; Південна Корея; Об'єднані Арабські Емірати; Уругвай; Китай, за умови підтвердження взаємності.

У Міністерстві закордонних справ України одразу ж прокоментували цю заяву, наголосивши, що це лише рекомендація для країн-членів ЄС. «Ми активно працюємо з партнерами, аби зберегти максимальну свободу подорожей для українців», – запевнив Дмитро Кулеба.

Можливості українців подорожувати в ЄС

Теоретично люди, які вакцинувалися від коронавірусу препаратами, схваленими у ЄС, матимуть можливість й надалі подорожувати Європою. Однак все залежатиме від рішень окремих членів ЄС. Адже за це відповідають їхні міністерства охорони здоров'я.

Довідка. Євросоюз кожні 14 днів оновлює "зелений" список країн, в який вносять ті, в яких наявна позитивна ситуація з COVID-19. Далі ЄС рекомендують відкрити кордони для мандрівників з країн, які є в цьому списку. Якщо ж країна вибуває із "зеленого переліку", тоді членам ЄС рекомендують заборонити в'їзд громадянам цих держав.

 

Схожі матеріали за тегами: ЄС Україна виключення зелений список

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: