Картопляний гратен з грибами – це відома французька страва, яка складається з шарів нарізаної картоплі, грибного фаршу та сметани або соусу, запечених у духовці до хрусткої золотистої скоринки.
Ця французька запіканка з золотавою скоринкою стане чудовим гарніром до м’яса, хоча смакуватиме і самостійно, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на lux.fm. Гриби надають гратену аромату та ситості, а картопля ідеально їх доповнює своїм ніжним смаком.
Інгредієнти: 800 г картоплі, 1 цибуля, 2 зубчики часнику, 250 г печериць, 40 г вершкового масла, сіль, перець, 10 г італійських трав, 180 мл вершків, 100 г твердого сиру.
Спосіб приготування: гриби слід помити і нарізати тонкими пластинками. Цибулю і часник почистити, цибулю нарізати півкільцями, часник подрібнити.
Нагріти сковороду з маслом і обсмажити в ній цибулю до прозорості. Покладіть гриби і смажте, помішуючи, 5 хвилин. Додайте часник, сіль, перець, вершки, перемішайте і через 3 хвилини вимкніть вогонь.
Картоплю почистьте, помийте і наріжте тонкими скибочками. Посипте її сіллю, перцем, італійськими травами і перемішайте.
Покладіть половину картоплі у форму, змащену маслом. Зверху викладіть грибну начинку і накрийте її рештою картоплі.
Запікайте при температурі 180 градусів 40 хвилин. Потім посипте тертим сиром і запікайте ще 10 хвилин до розплавлення сиру.
Смачного!