Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Страва вихідного дня. Картопляний гратен з грибами

Переглядів: 176

Картопляний гратен з грибами – це відома французька страва, яка складається з шарів нарізаної картоплі, грибного фаршу та сметани або соусу, запечених у духовці до хрусткої золотистої скоринки.

Ця французька запіканка з золотавою скоринкою стане чудовим гарніром до м’яса, хоча смакуватиме і самостійно, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на lux.fm. Гриби надають гратену аромату та ситості, а картопля ідеально їх доповнює своїм ніжним смаком. 

Інгредієнти: 800 г картоплі, 1 цибуля, 2 зубчики часнику, 250 г печериць, 40 г вершкового масла, сіль, перець, 10 г італійських трав, 180 мл вершків, 100 г твердого сиру.

Спосіб приготування: гриби слід помити і нарізати тонкими пластинками. Цибулю і часник почистити, цибулю нарізати півкільцями, часник подрібнити.

Нагріти сковороду з маслом і обсмажити в ній цибулю до прозорості. Покладіть гриби і смажте, помішуючи, 5 хвилин. Додайте часник, сіль, перець, вершки, перемішайте і через 3 хвилини вимкніть вогонь.

Картоплю почистьте, помийте і наріжте тонкими скибочками. Посипте її сіллю, перцем, італійськими травами і перемішайте.

Покладіть половину картоплі у форму, змащену маслом. Зверху викладіть грибну начинку і накрийте її рештою картоплі.

Запікайте при температурі 180 градусів 40 хвилин. Потім посипте тертим сиром і запікайте ще 10 хвилин до розплавлення сиру.

Смачного!

 

Схожі матеріали за тегами: Картопляний гратен з грибами

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: