Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Субсидії по-новому: що потрібно знати простим українцям

Переглядів: 1497

Уряд вдосконалив умови оформлення урядової допомоги в оплаті житлово-комунальних послуг.

Кабінет міністрів змінив умови оформлення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, пише Znaj.ua

Прес-служба Мінсоцполітики повідомляє, що після  результатів першого етапу перевірки субсідіантів, уряд вдосконалив умови оформлення допомоги на оплату ЖКП.

Отже, з 1 листопада субсидію на загальних підставах можуть отримати громадяни, у яких є заборгованість по сплаті єдиного соціального внеску з вини роботодавця.

Право на допомогу від уряду мають ті сім’ї, опалювальна, а не загальна площа житла яких, не перевищує 120 кв. метрів для квартири і 200 кв. метрів для індивідуального будинку.

У разі, якщо людина не має доходів, тому що знаходиться в складних життєвих обставинах через хворобу, або в складі сім’ї є працездатні алко- чи наркозалежні (при наявності довідки від лікаря), онкохворі (при наявності висновку ЛКК), субсидію має право призначити Комісія з питань призначення житлових субсидій.

Зміни також стосуються сплати обов’язкового платежу.

З 1 листопада 2018 якщо вартість фактично спожитої послуги менша обсягу обов’язкового платежу,  субсидіант має право платити тільки вартість фактично спожитої послуги.

Наприклад, якщо розмір обов’язкового платежу за певну послугу становить 200 гривень на місяць, але ви реально використали її лише на 120 гривень, сплаті підлягає фактичний обсяг споживання, тобто 120 грн.

Без обов’язкової сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ) субсидію можуть отримати:

Безробітні в сільській місцевості, райцентрі, селищах міського типу. Комісія з питань призначення житлових субсидій має право прийняти позитивне рішення для заявника.

Безробітні в місті за умови перебування на обліку в центрі зайнятості.

Громадяни, які працюють за кордоном і сплачують там ЄСВ, і можуть це підтвердити документально. Тоді субсидію в Україні домогосподарство, де зареєстрована така особа, має можливість отримати на загальних умовах.

Якщо субсидію на новий рік 2018-2019 вже призначено, то її розмір на опалювальний сезон управління соціального захисту населення в жовтні розрахує автоматично, без повторного звернення з документами.

 

Схожі матеріали за тегами: Субсидії нові правила

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: