Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У МОЗ розповіли про долю карантину в Україні

Переглядів: 664

Другу хвилю коронавірусу COVID-19 прогнозують восени.

Хоч наразі ситуація із захворюваністю на коронавірус в Україні стабільна, адаптивний карантин, який діє, треба подовжувати.

Таку думку в ефірі «Сніданку з 1+1» висловив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, інформує «Калуш ФМ».

«Карантин треба подовжувати, але ми його коригуємо. Зараз багато країн пом'якшують обмеження, але жодна не знімає їх повністю. Принаймні, у нас залишатиметься масковий режим у приміщеннях і соціальна дистанція навіть, якщо більшість заходів, спрямованих на протидію коронавірусу, будуть скасовані. Навіть США залишають вимогу щодо носіння масок попри великі темпи вакцинації. Це звичайна практика», – наголосив Кузін.

Попри те, що у Міністерстві охорони здоров'я планують до кінця літа вакцинувати близько п'яти мільйонів громадян, уникнути чергової хвилі коронавірусу восени навряд чи вдасться, прогнозує санлікар.

«Це звичайна практика. Ми розуміємо, що ГРВІ переважно з'являються наприкінці осені та на початку зими. Сподіваємося, що ця хвиля буде мінімальною – не такою, як восени минулого року. Це може бути за рахунок того, що є частина людей, які вже перехворіли, а інша частина – вакцинована», – наголосив Ігор Кузін.

Як повідомлялося раніше, всі регіони України станом на 9 червня перейшли до «зеленої» зони карантину. За два дні до цього, 7 червня, Кабінет міністрів послабив карантинні обмеження в Україні: зняли обмеження щодо роботи закладів харчування. Зокрема, кафе, ресторани, інші заклади харчування зможуть працювати без часових обмежень, а також дозволено проведення бенкетів, корпоративів, майстер-класів, публічних подій тощо.

 

 

Схожі матеріали за тегами: МОЗ карантин коригування

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: