Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Зеленського анонсували законопроект про покарання нардепів за «кнопкодавство» та прогули

Переглядів: 797

Представник президента у ВР заявив, що головна мета - привести європейські норми парламентаризму в Україну.

Президент України Володимир Зеленський вноситиме до Верховної Ради законопроекти, які стосуються відповідальності за «кнопкодавство» та депутатські прогули.

Про це повідомив на брифінгу представник президента у ВР Руслан Стефанчук, передає УНІАН.

 «До речі, один з проектів, які ми будемо вносити - питання відповідальності за «кнопкодавство», питання відповідальності за депутатські прогули, питання відповідальності за те, коли депутат голосує і має конфлікт інтересів щодо законопроекту, за який він голосує», - зазначив він.

Стефанчук наголосив, що «наша мета привести європейські норми парламентаризму в Україну, якщо цього не буде, то ми й надалі будемо жити на підставі якихось домовленостей незрозумілих, підкилимних».

За словами представника президента у ВР, глава держави не підписуватиме законопроекти, ухвалені парламентом з порушенням регламенту, тобто шляхом «кнопкодавства», переголосовування по кілька разів за ухвалення одного й того ж рішення.

Як повідомляв УНІАН, представник президента у парламенті Руслан Стефанчук вважає, що кількість депутатів Верховної Ради варто переглянути, оскільки населення України скоротилося.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: