Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

В Україні відбудеться 21-й радіодиктант національної єдності

Переглядів: 529

21-й Всеукраїнський радіодиктант національної єдності відбудеться 9 листопада з 10.00 до 11.00. Про це в ефірі «Українського радіо» повідомив член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України, відповідальний за платформу радіо, Дмитро Хоркін, інформує «Калуш ФМ».

Радіодиктант національної єдності традиційно відбувається у День української писемності та мови – 9 листопада. Цьогоріч текст радіодиктанту напише і прочитає в ефірі письменник Юрій Андрухович. Його обрали з кількох претендентів. Як зазначив Дмитро Хоркін, саме Юрія Андруховича радіослухачі радили обрати автором тексту та читцем.

Науковою консультанткою проєкту вдруге буде професорка кафедри української мови Києво-Могилянської академії і провідна наукова співробітниця Інституту української мови НАН України Лариса Масенко. Тему радіодиктанту оголосять найближчим часом.

Особливість цьогорічного диктанту в тому, що «Українське радіо» стане майданчиком для суспільного діалогу. У хабі «Українського радіо» упродовж тижня перед виходом проєкту в ефір відбуватимуться публічні дискусії з мовних питань. Зокрема, пройдуть обговорення мовного законодавства, мовних квот.

Радіодиктант транслюватимуть наживо «Українське радіо», радіо «Культура», телеканал «UA: Перший» та інші платформи Суспільного мовлення. Дмитро Хоркін зазначив, що Суспільне запросить писати радіодиктант президента, народних депутатів, міністрів, прем'єр-міністра, діячів культури.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: