Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

В Україні запустили реєстр злісних неплатників аліментів

Переглядів: 1083

Міністерство юстиції відкрило онлайн-реєстр осіб, які наполегливо не сплачують аліментів.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко у Twitter, повідомляє «Українська правда».

За його словами, до реєстру заносяться всі, хто має заборгованість виплат за понад 3 місяці. У системі вже більше 75 тисяч записів.

Міністр повідомив, що 6 лютого набуває чинності закон 7277 щодо посилення відповідальності тих, хто системно ухиляється від сплати аліментів.

«З 6 лютого до злісних неплатників аліментів будуть застосовуватись: тимчасова заборона виїзду за кордон, обмеження у праві користування транспортним засобом, носіння зброї, а також суспільно корисні роботи, сплата за які піде на погашення заборгованості», - розповів Петренко.

Крім того, пише очільник Мін’юсту, найближчим часом такі веб-сторінки будуть запущені в кожному регіоні, створені групи виконавців для ліквідації заборгованості та запроваджено щомісячний моніторинг дії закону.

За інформацією «Укрінформу», на прес-конференції Петренко розповів, що новий реєстр зручний у користуванні – по прізвищу та даті народження можна знайти людину, яка має борг з аліментів.

За його словами, серед боржників є депутати, колишні міністри, представники органів центральної виконавчої влади, місцевої влади, силових структур.

Міністр зауважив, що в реєстрі враховується вимога захисту персональних даних, тому інформація в ньому є частково публічною. Наприклад, в реєстрі не вказується домашня адреса боржника.

Як відомо, 7 грудня 2017 року Верховна Рада ухвалила законопроект №7277, який передбачає посилення відповідальності за несплату аліментів.

 

 

 

 

 

Схожі матеріали за тегами: Аліменти реєстр боржники

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: