Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Верховна Рада відмовилася від монетизації «пакунків малюка»

Переглядів: 1845

Верховна рада відмовилася від монетизації «пакунку малюка» і залишила його в натуральному вигляді. Проте з літа 2021 року батьки зможуть отримати гроші замість допомоги в натуральному вигляді.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Відповідний законопроект №3006а у другому читанні підтримали 264 нардепи.

Закон визначає, що вартість одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка", відповідно до бюджетного фінансування, становить не менш як 3 розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, встановленого законом на дату її видачі, та не зараховується до розміру допомоги при народженні дитини.

У документі уточнили перелік отримувачів допомоги "пакунок малюка" в разі відсутності батьків. Ними мають бути усиновлювачі, патронатні вихователі, прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни новонародженої дитини.

Закон надав можливість отримувачам допомоги за їх бажанням з 1 липня 2021 року отримувати виплату грошової компенсації замість "пакунку". При цьому Кабінету міністрів доручили опрацювати відповідний порядок.

Нагадаємо, 17 вересня у Раді підтримали за основу законопроект, яким пропонувалося відмовитися від монетизації "пакета малюка" і залишити його в натуральному вигляді, за закон проголосували 316 нардепів.

 

Схожі матеріали за тегами: ВР пакунок малюка монетизація відмова

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: