Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Відрубати руки, спалити й закатати в асфальт: топ-20 страшних обіцянок політиків

Переглядів: 1226

Звична атрибутика Гелловіна – павутина, привиди, гарбуз і відьма. В Україні до цього ще спокійно можна додати платіжки за комуналку та висловлювання політиків. «Слово і Діло» в зв'язку зі святом вирішило згадати обіцянки політиків, якими вони когось лякали. І від яких нам самим іноді ставало страшно. Ось топ-20 найстрашніших запевнень.

Порошенко обіцяв відрубувати руки

Але лише тим, хто краде в армії. Минулої осені президент України Петро Порошенко коментував затримання за корупцію чиновників Міністерства оборони й зробив наступну заяву: «Нікому не дозволю красти в армії. Тим, хто буде красти в армії, руки повідрубаю. Це позиція президента, тому що армія є предметом моєї персональної турботи, тому що армія є одним з наших очевидних досягнень за три роки». Про те, що глава держави свою обіцянку виконав, інформації поки не було.

Пашинський обіцяв запровадити відповідальність за брехню політиків

Народний депутат Сергій Пашинський заявляв, що ініціюватиме запровадження «відповідальності за брехню» політиків. «Популізмом, цинічною брехнею й демагогією в нас надувають рейтинги. Люди добрі, на такому фундаменті ми не побудуємо країну», – зазначив він. Але свого слова депутат не дотримав. Минулого року він заявив, що це в компетенції регламентного комітету Верховної Ради.

Москаль обіцяв «набити морду» Туці

Голова Закарпатської обласної адміністрації Геннадій Москаль дуже затято заперечував слова заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгія Туки про те, що в регіоні фіксують прояви «м'якого сепаратизму», що пообіцяв «набити йому морду». Крім того, чиновник припустив, що Тука – агент ФСБ Росії. «Проблем з угорською громадою немає й не було – це все надумано. Може, Тука – член агентури ФСБ і розхитує ситуацію? Я Туці наб'ю морду, якщо він ще раз згадає про Закарпаття», – пригрозив голова ОДА.

Аваков пообіцяв розстрілювати поліцейських за ДТП на нових авто

Минулого року стало відомо, що поліцейські Київської області отримають 15 нових автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV. З огляду на те, що патрульні вже неодноразово потрапляли в ДТП на нових машинах, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вирішив застерегти: «І з огляду на дороговизну цих машин та особливу їх специфіку, ми їх перед тим, як надати, спочатку змусимо тричі пройти іспит, потім показати, як вони вміють водити електромобіль. І ми домовилися перших трьох розстріляти, хто потрапить в аварію».

Гройсман обіцяв, що Рада працюватиме без канікул і вихідних

Взимку 2014 року тоді ще спікер Верховної Ради Володимир Гройсман заявив, що парламент працюватиме без канікул і вихідних. «Ми не будемо оголошувати жодних канікул, жодних перерв. Ми будемо працювати стільки, скільки потрібно до закінчення сесії. Робота Верховної Ради ведеться не лише у вигляді пленарних засідань, а й у комітетах. Це означає, що ми працюватимемо щодня, без перерв», – сказав Гройсман.

Незважаючи на те, що парламент продовжив роботу сесії, на пленарні засідання народні депутати не збиралися й на вихідні також спокійно розходилися.

Ляшко обіцяв кризовий податок для олігархів

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко в своїй передвиборчій програмі пообіцяв запровадити кризовий податок для олігархів. Однак парламентар лише лякав: ані він, ані його колеги з фракції не зареєстрували для цього жодного законопроекту. Тож Ляшко обіцянку не виконав.

Бондаренко обіцяв з'їсти свою краватку

Мер Черкас Анатолій Бондаренко в листопаді минулого року заявив, що «готовий з'їсти свою краватку», якщо з'ясується, що якийсь інший мер «за рік зробив більше доріг, ніж Бондаренко». Відзначимо, що цього року прокуратура звинуватила чиновника у зловживанні владою, й він пішов у відпустку на час розслідування.

Ляшко пообіцяв спалити трибуну й парламент

У Верховній Раді вже не перший рік обговорюють запровадження ринку землі в Україні. Однак Радикальна партія на чолі з Олегом Ляшком виступають різко проти. У травні нардеп пригрозив спалити трибуну й парламент, якщо буде скасований мораторій на продаж землі. «Я спалю до чортової матері цю трибуну разом із цим парламентом, але ми не дамо продати землю й забрати в українців та української нації майбутнє», – запевнив головний «радикал».

Омелян обіцяв, що до Москви ходитимуть лише ведмеді

Міністр інфраструктури Володимир Омелян улітку анонсував нові обмеження в транспортному сполученні з Росією. Обмеження стосуватимуться не лише залізничного пасажирського сполучення. «Сьогодні підписав один історичний документ. До Москви ходитимуть лише ведмеді, як у старі добрі часи», – заявив міністр 16 серпня.

Мосійчук обіцяв домагатися, щоб в Україні заборонили гей-паради

Нардеп Ігор Мосійчук три роки тому пообіцяв, що докладе максимум зусиль для заборони проведення гей-парадів в Україні. Він заявив, що засуджує їх проведення, адже це суперечить «нашим релігійним і народним традиціям». Наступного дня після того, як депутат дав обіцянку, в Києві відбувся Марш рівності, організований ЛГБТ-спільнотою.

Після цього Мосійчук заявив, що ініціює зміни до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за пропаганду сексуальних збочень. Відповідних змін він так і не напрацював і обіцянку провалив.

Аваков обіцяв залишити без охорони концерти Ані Лорак

У листопаді 2014 року концерти співачки Ані Лорак викликали не лише ажіотаж серед шанувальників, а й масові зіткнення з правоохоронцями. Тоді ще виконувач обов'язків міністра внутрішніх справ Арсен Аваков був обурений як самим концертом, так і бійкою.

«Міліція надалі не братиме участь у таких «концертах». Немає ані статуту, ані закону, які говорять про необхідність охороняти співачок, які відкрито провокують суспільство. Якщо в міської влади або концертних організацій у майбутньому вистачить розуму проводити такі свята «любові й миру», ми запропонуємо цим організаціям самостійно з приватними компаніями підтримувати порядок і, з високою ймовірністю, нести відповідальність за кримінальним кодексом за провокування та організацію заворушень», – пригрозив Аваков.

Добкін обіцяв, що Партія регіонів братиме участь у виборах

«Партія регіонів залишиться на політичній орбіті. Ми будемо брати участь у всіх виборах і наші максимальні перемоги ще попереду», – запевнив навесні 2014 року Михайло Добкін. Звучало дійсно страшно, але вже в позачергових виборах Верховної Ради партія участь не брала. Таким чином, народний депутат свою обіцянку не виконав.

Ляшко обіцяв закатати уряд в асфальт

Олега Ляшко має цілу підбірку страшних обіцянок. Навесні він вимагав від уряду відремонтувати трасу Запоріжжя-Куйбишеве-Маріуполь і обурювався тим, що дорога розбита. «Щоб вибратися з Маріуполя, сьогодні, як і 240 років тому, під час заснування міста, потрібно їхати на бричках, тому що «залізні коні» не витримують. Такий «подарунок» у вигляді повного бездоріжжя зробила влада маріупольцям до ювілею! Звертаюся до уряду з вимогою відремонтувати трасу Запоріжжя-Куйбишеве-Маріуполь у найкоротші терміни. Інакше в асфальт закатаємо!», – пригрозив Ляшко.

Тимошенко обіцяла пробігти напівмарафон

Лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко восени минулого року погрожувала пробігти напівмарафон у Мюнхені – 21,1 кілометра. Однак потім не взяла в ньому участь через хворобу.

Барна обіцяв «дати по зубах ватникам»

Голова Тернопільської обласної адміністрації Степан Барна пообіцяв, що в регіоні кожен «ватник отримає по зубах». І заявив, що загони територіальної оборони мають бути в кожному районі області.

Ляшко обіцяв заривати за неякісний ремонт доріг

Лідер «радикалів» готовий закатати в асфальт не лише уряд, а й усіх, хто причетний до неякісного ремонту. Таку погрозу Олег Ляшко озвучив у Верховній Раді, демонструючи фотографії доріг із великими ямами.

«А в ті ями ... заривати тих, хто організовував ремонт доріг – починаючи від керівника ремонтної дільниці та всіх, хто ремонтував ті дороги. Зарити й зверху асфальту проїхати бетоноукладчиком. Так, як Гітлер із безбілетниками боровся: вивели, розстріляли кількох – до сьогодні всі платять за квитки», – підкреслив нардеп.

Добкін обіцяв спалити В'ятровича

Нардеп Михайло Добкін давав обіцянку в дусі Гелловіна – спалити на багатті голову Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятровича. «Ті, хто скасував святкування: 9 травня – онуки поліцаїв; 1 травня – ледарі; 8 березня – гомосексуалісти та В'ятрович. Повернемося до влади – все відновимо. Крім В'ятровича. Його на багатті спалимо. Як відьмака. Або відьму, хто їх розбере», – заявив Добкін.

Парасюк обіцяв показати Вілкулу «прикраси війни»

Володимир Парасюк заявив, що виконає всі обіцянки, які давав Олександру Вілкулу. «Не важливо, чи буде це завтра, чи через тиждень, але це точно відбудеться. Я йому вже говорив, що я його відправлю туди й покажу, до чого він довів східні території нашої держави. А довів він їх до війни», – сказав Парасюк і запевнив, що покаже депутату від «Опозиційного блоку» всі «прикраси війни».

Гончаренко обіцяв позбавити Анатолія Вассермана нагороди

Олексій Гончаренко в 2015 році пообіцяв домагатися, щоб одесита Анатолія Вассермана, який пропагує інтереси Росії, позбавили почесної нагороди «За заслуги перед містом». Нардеп також звернувся до Служби безпеки України з проханням порушити кримінальну справу проти Вассермана.

Минулого року Гончаренко повідомив, що Вассермана позбавили громадянства, й водночас нібито він втратив свої нагороди. Однак місцева влада інформацію щодо нагород спростувала. А Гончаренко свою обіцянку провалив.

Пашинський обіцяв, що Мураєв не потрапить до сесійної зали Ради

А для того, щоб туди потрапити, Євген Мураєв мав вибачитися перед Україною та Олегом Сенцовим. Нагадаємо, Мураєв заявив, що український режисер «готував підпали та вибухи» й для частини населення «він є терористом».

Вибачатися Мураєв не став, а звинуватив владу в тому, що вона використовує ім'я Сенцова в політичних цілях. Однак до сесійної зали депутат усе ж потрапив і в приміщенні парламенту пересувався вільно. Тож Пашинський свого слова не дотримав.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Обіцянки-страшилки політики

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: