Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Виїзд чоловіків за кордон: у Раді хочуть розширити список осіб, яким дозволено покидати межі країни

Переглядів: 698

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, який стосується заборони на виїзд чоловіків із території України під час військового стану. Документ пропонує розширити перелік чоловіків, які можуть їхати за кордон.

Його подав до парламенту член фракції «Слуга народу» Георгій Мазураш, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на ukrayina.pl.

Документом пропонується дозволити виїзд таким категоріям громадян:

– чоловікам, у яких є троє неповнолітніх дітей;

– з 2 дітьми до 14 років;

– з 1 дитиною до 14 років та вагітною дружиною;

– з дитиною до 3 років.

Законопроєкт також пропонує, щоб чоловіки, які мають трудові договори, спортивні контракти в інших країнах, офіційне підтвердження працевлаштування з інших країн або контракти з клієнтами з інших країн на один рік і більше, для надання ІТ-послуг чи консультацій, дозволено виїхати, а також власникам компаній, зареєстрованих в інших країнах.

Яким категоріям чоловіків дозволено виїжджати за кордон?

Воєнний стан в Україні триватиме щонайменше до 23 серпня. На період дії цього правового режиму заборонений виїзд за межі країни громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років забороняється. 

Державна прикордонна служба України зазначає, що заборона не поширюється на чоловіків, які мають посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік або висновок військово-лікарняної комісії про непридатність. Також виїжджати мають змогу чоловіки, на утриманні яких перебувають троє або більше дітей віком до 18 років, і ті, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років.

Крім того, перетинати кордон можуть особи, на утриманні яких перебуває дитина з інвалідністю віком до 18 років або повнолітня дитина, яка має інвалідність І чи ІІ груп, до досягнення нею 2-3 років. Усиновителів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, на утриманні яких перебувають діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування, віком до 18 років, заборона також не стосується.

Схожі матеріали за тегами: ВР виїзд чоловіків за кордон

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: