Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Вступники мають самостійно розраховувати бал атестата

Переглядів: 840

Випускникам шкіл, які цього року вступатимуть до вишів, необхідно самостійно розраховувати середній бал атестата. Відповідне роз'яснення надано Міністерством освіти і науки.

У відомстві звертають увагу абітурієнтів та членів приймальних комісій що, під час подання заяви до закладу вищої освіти – як в електронному, так і в паперовому вигляді – випускникові школи необхідно самому порахувати середній бал атестата. Перевірятимуть правильність обчислення приймальні комісії закладів вищої освіти, повідомляє osvita.ua.

Середній бал атестата має обчислюватись за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин.

Бал розраховується як середнє арифметичне усіх зазначених в додатку до атестата оцінок (інваріантна частина, варіативна частина, державна підсумкова атестація).

Предмети, за якими зроблено запис «звільнений(а)», у загальну кількість не враховуються.

Разом з тим, якщо у додатку до атестата все ж зазначений середній бал, то його обов’язково необхідно перевірити, чи за правильною методикою він розрахований. Якщо за неправильною, то вступнику необхідно самостійно розрахувати бал за правильною методикою і вказувати його під час подання заяв.

У разі подання заяв в електронному вигляді вступник має зазначити середній бал в особистому кабінеті. Якщо потім він виявить помилку в розрахунку, то зможе самостійно її виправити до подання першої заяви.

 

Схожі матеріали за тегами: Вступники бал атестат

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: