Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

За програмою «є-Підтримка» тисячу гривень отримали понад 39 тисяч підлітків

Переглядів: 389

Понад 39 тисяч підлітків уже отримали одну тисячу гривень за програмою «є-Підтримка».

Про це на брифінгу розповіла заступник міністра охорони здоров'я Марія Карчевич, повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на Укрінформ.

«Вакциновані підлітки цього тижня стали учасниками програми «є-Підтримка». Починаючи з понеділка щеплені двома дозами вакцини діти 14-18 років почали отримувати одну тисячу гривень від держави. За перші дні було відкрито понад 39 тисяч рахунків у банках за програмою «є-Підтримка». Це майже 64% дітей, які отримали повний захист від коронавірусної хвороби», – сказала Карчевич.

За її словами, вже на 1,2 млн грн з цих коштів було куплено шкільне приладдя та канцелярські вироби, на 400 тис. грн – товари спортивного призначення, ще 150 тис. грн було витрачено на послуги освіти.

Нагадаємо, що 2 лютого Кабінет Міністрів ухвалив рішення про розширення дії державної програми «єПідтримка» на підлітків.

Державна програма «єПідтримка» офіційно запрацювала з 19 грудня 2021 року. Програма передбачає виплату однієї тисячі гривень громадянам, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19. Кошти може отримати кожен громадянин України, який досяг 18 років і має в застосунку «Дія» «зелений» COVID-сертифікат вакцинації.

19 січня 2022 року уряд ухвалив рішення щодо розширення цієї держпрограми. З 24 січня повністю вакциновані українці віком від 60 років можуть витратити 1000 грн на ліки. Також вони матимуть можливість оплатити комунальні послуги «ковідною» тисячею.

Окрім того, з ініціативи президента, українцям, які отримають бустерну дозу вакцини від коронавірусу, планують виплатити по 500 гривень додатково до 1000 гривень, яку вони вже отримали за перші два щеплення.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Підлітки вакцинація є-Підтримка

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: