Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Завтра в Україні посилюють карантин. Найбільше змін стосується «жовтої» зони

Переглядів: 921

З понеділка, 6 грудня, на території Україні набирають чинності посилені карантинні правила.

Про це інформує «УП» з посиланням на рішення уряду, повідомляє «Калуш ФМ».

Нагадаємо, що 24 листопада Кабмін змінив правила карантину в Україні, вони набувають чинності з початку доби 6 грудня.

Зміна правил торкнеться у першу чергу невакцинованих громадян. Найбільше змін стосується правил для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки.

З понеділка обмеження стають жорсткішими для невакцинованих – як у «жовтих», так і в «червоних» регіонах. При цьому перебуваючи на вулиці громадяни повинні мати при собі документи.

Люди, які не отримали принаймні одне щеплення проти Covid або не мають негативного тесту чи сертифікату про одужання, у жовтому рівні епідемічної небезпеки не зможуть:

- брати участь у проведенні будь-яких масових заходів - культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних та інших;

- відвідувати кінотеатри та інші заклади культури, спортивні зали, фітнес-центри, басейни;

- користуватися послугами суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування: барів, ресторанів, кафе тощо.

Робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів у жовтому та червоному рівні не обмежується, проте обов’язковим залишається дотримання протиепідемічних правил: носіння маски та дотримання дистанції 1.5 метрів.

Термін дії «жовтого» сертифіката про перше щеплення з 6 грудня – 30 днів. Раніше він був чинним 120 днів.

Крім того, бізнес має перевіряти у відвідувачів ковід-сертифікати. Після зчитування QR-коду на смартфоні відображається статус Covid-сертифіката: чинний /нечинний. Без перевірки та зчитування сертифікат не вважається наданим/перевіреним.

У випадку відсутності у відвідувачів чи співробітників необхідних документів, власника закладу можуть оштрафувати на суму від 34 тис. до 170 тис. гривень.

У МОЗ зазначили, що працюють над поетапним впровадженням QR-коду і на всіх паперових документах, які використовуються в запропонованих карантинних обмеженнях.

 «Жовтий сертифікат не буде чинним для роботи та відвідування громадських закладів на червоному рівні небезпеки, а на жовтому рівні його чинність скорочено вчетверо. Правила для транспорту при жовтому та зеленому рівні однакові. Робота банків, АЗС, аптек, продовольчих магазинів не обмежується за умови дотримання протиепідемічних заходів», – зазначив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

 

Схожі матеріали за тегами: Україна карантин посилення

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: