Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Зеленський анонсував угоду з Польщею для спрощення перетину кордону

Переглядів: 546

Президент України Володимир Зеленський заявив про домовленість з Польщею про двосторонню угоду, яка має спростити перетин кордону між країнами.

Як повідомляє «Європейська правда», про це він сказав у виступі в Раді після промови президента Польщі Анджея Дуди, інформує «Калуш ФМ».

Зеленський зазначив, що зараз українські міста стали побратимами польських, побратимами стали український і польський народ, а країни – сестрами.

«Ми рідні. І між нами немає бути кордонів чи барʼєрів. Український і польський народи ментально вони давно не розділяють. Тож ми дійшли згоди найближчим часом втілити це і у відповідній двосторонній угоді. Спершу щодо спільного прикордонно-митного контролю, а згодом і єдиного умовного кордону, коли Україна буде членом Європейського Союзу. ​І я впевнений, що усі необхідні рішення спочатку для статусу кандидата для України, а потім і для повноправного членства неодмінно будуть ухвалені. Зокрема, завдяки багатолітньому захисту Польщею українських інтересів на європейському континенті», – заявив Володимир Зеленський.

Він подякував Дуді за спільну з лідеркою Словаччини ініціативу переконувати європейських колег, які все ще вагаються щодо статусу країни-кандидата на членство ЄС для України.

«Історичний момент наново формує наші відносини… Зараз настав час для нового польсько-українського договору про добросусідство,  який врахує все те, що ми побудували у наших відносинах за останні місяці. Нинішня війна показала також, що між нашими країнами  не найкраща мережа доріг. Час надолужити це запізнення, польсько-український кордон має об’єднувати, а не роз’єднувати, це має бути наша велика мета», – заявив зі свого боку Анджей Дуда.

Зокрема, він закликав організувати швидкісне залізничне сполучення між Києвом і Варшавою.

Володимир Зеленський зазначив також, що Росія, розв'язавши війну, мимоволі змусила Україну та Польщу забути про суперечки минулого. 

Також він анонсував законопроєкт про розширені можливості для громадян Польщі в Україні, щоб віддячити за те, як Польща прийняла українців, які рятуються від війни.

 

Схожі матеріали за тегами: Польща Україна угода перетин кордону

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: