Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

В Франківську будують новий міст у мікрорайоні Пасічна

Переглядів: 1432

В Івано-Франківську продовжують будівництво нового моста у мікрорайоні Пасічна

12 березня почали насування металевих пластин основи.

Суцільну конструкцію мосту насуватимуть від опори до опори. Для цього використовують домкратні балки вантажопідйомністю 400 тон. Про це пишуть Версії з посиланням на сайт міського голови Івано-Франківська.

За останні 5 років в Україні це другий міст, який будується таким методом. Ще один – в Полтавській області, який звела турецька компанія.

Міцність такої конструкції в рази більша, ніж першого мосту через Бистрицю Солотвинську. Проблем зі швами тут не буде. Їх обробляють антикорозійними засобами, а вже коли вся конструкція буде готова, міст пофарбують в сірий. Зараз на об’єкті щодня працює близько 40 осіб. Науково-технічний супровід здійснює Інститут електрозварювання ім. Патона, спеціалісти якого перевіряють міцність швів конструкції.

Загальна довжина мосту у мікрорайоні Пасічна– 322 метри. Ширина проїзду – 9,5 метрів, ширина 2-х тротуарних зон – по 2,5 метрів. Також через міст будуть велодоріжки. Передбачені дві смуги безпеки. Тобто якщо виникне позаштатна ситуація (ДТП, рух спецтранспорту), то машини просто прибираються до узбіччя для об’їзду. На мості також планують забезпечити якісне водовідведення.

 

Схожі матеріали за тегами: франківськ пасічна міст

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: