Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Весняний призов. З Прикарпаття на службу призвуть 550 юнаків

Переглядів: 933

З 1 квітня розпочинається весняний призов 2019 року.

До військових комісаріатів призвуть 24 тисячі чоловіків. З них з Івано-Франківської області – 550, інформує прес-служба Івано-Франківського обласного військового комісаріату.

З усіх призовників, 290 відправляться служити в ЗСУ, а решта – в інші військові формування. Відправлятимуть чоловіків 11, 18, 25 квітня, 16, 23, 30 травня, 06, 13 червня, повідоляє «Репортер».

Всіх призовників спершу відправлять на два-три місяці у навчальні центри, а потім розділять по військових частинах.

У призовні пункти викликатимуть чоловіків від 18 до 27 років, але на службу відправлятимуть лише тих, ком виповнилося 20.

На комплектування військ не направлятимуть призовників, які не мають базової загальної середньої освіти, мають низькі морально-ділові якості, перебувають на обліку в органах внутрішніх справ за антигромадську поведінку,  ловживали алкоголем чи вживали наркотичні речовин та у яких під час призову виявлено захворювання, з якими не можна служити у війську.

Всі, кому прийде повістка, зобов’язані прийти у призначений термін у військкомат. Якщо повістка не надійшла, чоловіки, які підпадають під призов, повинні все одно з’явитися у призовному пункті протягом десяти днів від оголошення призову.

Відстрочку мають:

• за сімейними обставинами (непрацездатні батьки, неповнолітні брати або сестри, дитину до 3-х років, двох і більше дітей, вагітну дружину);

• за станом здоров’я (до одного року, які визнані тимчасово непридатними до військової служби);

• для здобуття освіти (в усіх навчальних закладах з денною формою навчання, крім загальноосвітніх та ПТУ – до 21 року, в інтернатурі, аспірантурі, докторантурі з відривом або без відриву);

• для продовження професійної діяльності (педагогічні з вищою освітою та медичні працівники у сільській місцевості за умови повного навантаження, зареєстровані священнослужителі, сільські, селищні, міські голови, кандидати (доктори) наук, які працюють за цим напрямком, резервісти, поліцейські).            

 

 

Схожі матеріали за тегами: Призов весна Прикарпаття

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: